Kişinin damağını genişletmek, hiç yaşlanmayan bir fad oldu. Şefler her zaman eski yemeklerin tadına bakmak için yeni yollar aramaktadırlar, aynı zamanda müthiş tatlar veren yüce bir şey yapmak için çeşitli teknikler kullanmaktadırlar. Et genellikle bir elyaftır ve iyi bir protein kaynağıdır. Bununla birlikte, bazı ülkeler için et tek protein seçeneğidir. Aslında, bazı ülkeler için, et öğünlerin merkezi parçası olabilirken, başka bir protein kaynağı daha çok yönlüdür - ve daha yaygın olarak mevcuttur. Bu protein mi? Böcekler .
Birçok ülkede, böcekler yemek normaldir. Aslında tarih, böceklerin Romalılar ve Yunanlıların zamanında bile popüler bir besin kaynağı olduğunu göstermiştir. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, dünya çapında iki milyardan fazla insanın böcek yediğini gösterdi. [1] Güney Amerika, Avrupa ve Asya'daki insanlar için sadece böcekleri yememekle kalmaz, aynı zamanda bu amaçla tek başına yetiştirmek de yaygın değildir. Ayrıca, bir böceğin sadece yüzde 40'ı ile karşılaştırıldığında, bir böceğin yüzde 100'ü yenilebilir.
Böcekler, atıştırmalıklardan ana yemeklere ve hatta tatlılara kadar çeşitli şekillerde sunulabilir.
10Tayland: Cırcır böcekleri

Fotoğraf kredisi: Hanoi Yemek Turları
Tayland'da yeme böcekleri duyulmuyor; Aslında, genellikle çok erişilebilir bir atıştırmalık olarak bulunurlar. Böcekler, kızartmaktan fırında pişirmeye kadar çeşitli şekillerde pişirilebilirler. Tayland'daki en popüler böcek yemeklerinden biri , kriketlerin kızartılması olan Jing Leed olarak anılır . [2] En çok, Jing Leed sokak satıcıları tarafından kızartılmış bir aperatif olarak satılmaktadır . İlk önce kriketlerin bir wok içinde kızartılmasıyla, bir kaç dakika önce, Golden Mountain sosunu (soya sosuna benzer) ve Tayland biberi tozuyla karıştırmadan önce yapılır.
Cırcır böcekleri sadece Tayland'da bollukları nedeniyle değil, aynı zamanda sığırlarda da bulunan kalsiyum, bakır ve çinko gibi çeşitli mineraller sundukları için de kullanılmaktadır. Bu kızartılmış ikramın tadını bira ile eşleştirmek için tavsiye edilir . Jing Leed'in patlamış mısıra benzediği söylenir. Yum.
9Çin: Canlı Akrepler
Çin'deki en güzel lezzetlerden bazıları böceklerdir. Böcekler, her türlü şekilde, su böceklerinin kaynatılması veya kavrulmuş arı larvalarının servis edilmesi şeklinde sunulabilir. Böcekleri yemenin geleneği, asırlardır Çin’de baskınlaşmış, yüzyıllar boyunca geri dönmüştür. Pek çok böcek, tavuk ve domuz etinde bulunan proteinlerin çoğunu sağladığından, böcekler daha ucuz ve daha kolay hayatta kalma yöntemi olarak kullanılmaktadır. Diğerleri için, bazı böcekler sadece en iyi restoranlarda sunulmak için bir tedavi olarak görülüyor.
Böcek olmasalar da Çin'de akrepler de tüketiliyor. Nerede servis ediliyor olursa olsun, bir şey tutarlı: Canlılar . Canlı akrepler basitçe hazırlanır: Baharat serpilir ve daha sonra servis edilmeden önce sıcak yağa daldırılır. [3]
Canlı akrepler daha ince restoranlarda servis edilirken, ilk önce bir beyaz şarap şarabının içinde kızartılmadan önce pişirilir. . . gevrek deneyim.
8Japonya: Yaban arıları

Fotoğraf kredisi: SoraNews24
Japonya'da, böceklerin yemini çevreleyen kutlamalar nadir değildir. Japonya'nın çoğu kırsal kesimlerinde, aslında bu tür olaylar için festivaller var , bunlardan biri eşek arıları ve onları yemek için farklı yöntemler kutlayan Kushihara Wasp Festivali. Japonya, eşek arısı yediği ve pirinç kurabiyeleri gibi şeylerin üstünü açmak için kullanılan çeşitli farklı soslar haline dönüştüğü çeşitli farklı şekillerde eşekarısı servis eder. Bir diğeri, eşekarısının pişirildiği ve agar-agar jölesinin içine yerleştirildiği ve jelatinimsi höyüğün içine dökülen yaban arısının bırakıldığı bir diğeridir. Diğer durumlarda, eşekarısı zencefil ile marine edilir ve suşi üzerine yerleştirilir.
Japonya'da özel bir arpacık incelemesi yaban arısı krakeridir. [4] Amerikan kurabiyelerine benzeyen bu krakerler içerideki sürprizlerle dolu. Ancak, alıştığımız ikramlar değiller, ama emin oldukları gibi görünüyorlar. Bu kurabiyeler iki paket halinde satılır ve kuru üzümle dolu bir muamele ile benzedikleri söylenir - eğer bu kuru üzümler acı ise ve kanatları varsa.
7Meksika: Stinkbugs

Fotoğraf kredisi: negarailam.net
Meksika'nın yemeklerdeki böceklerin kullanımı, yerli kabilelerin toprağı doldurduğu zamana kadar izlendi. Şimdi, yenilebilir böcekler Meksika'nıneteklerinde hala yaygındır . Bu arada, büyük şehirler onları pahalı restoranlarda gurme seçenekleri olarak kullanma eğilimindedir.
Meksika'da yaygın olarak tüketilen bir böcek, ister canlı ister pişmiş olsun, pis kokarcadır. Bu böcek bile onun için düzenlenen bir festival var. [5] Jumil Festivali, yüksek miktarda protein ve mineral ile birlikte, aynı zamanda afrodizyakal etkilerin yanı sıra, tıbbi ilaçlara da inanıldığı düşünülen koklaşmayı onurlandırıyor.
Stinkbugs sosu batırılmış ve kokusuzun kokusu sadece bazılarının tamamen takdir edebilecekleri bir şey olduğu canlı olarak servis edilebilir. Diğerleri, pis böcekleri kızartır ve bunları et veya tostlar olarak tortillaların içine yerleştirirler. Onlar da içine yapılabilir pico de gallo ve guacamole tarafı.
Koku ile birlikte tadı hem mideyi hem de mideyi tadabilirse kokayan bir tadı vardır.
6Endonezya: Yusufçuklar

Fotoğraf kredisi: Jo Schmaltz
Sivrisineklerin olduğu her yerde, çevresinde yusufçuklar bulunması son derece yararlıdır. Sivrisineklerle beslenen bu böcekler, onları uzak tutmak ve ısırmaktan korumak için yararlıdır - ancak yusufçuklar başka bir amaca hizmet ederler. Endonezya halkı için, yusufçuklar çok çekici bir atıştırmalık yaparlar. Yusufçuku yakalamak için, ağaç sapına bir çubuk batırılır ve daha sonra karaya oturması için yusufçuklar yerleştirilir.
Yusufçuk, pişirildiğinde, bazı diğer böcekler gibi canlı olarak servis edilmez. Bunun yerine, kanatları hazırlandıkça çıkarılır. Yusufçuklar ya kaynatılır, ya da bir tatlı için tasarlanırsa , servis edilmeden önce kızartılır. Bir yusufçuk tadı, bazıları, besin değeri olduğu gibi, yengeç, benzer. [6]
5Zimbabve: Mopane Solucanı

Fotoğraf kredisi: Tsvangirayi Mukwazhi / AP
Tırtıllar nadir görülen bir protein kaynağı değildir ve Asya'daki birçok ülke onlara alternatif bir protein kaynağı olarak dönüşmüştür. Zimbabwe'de eğiliminden adını mopan solucan, Mopane ağaç üzerinde bulunacak, bir olan tırtıl güzel değil aynı zamanda lezzetli ibaret değildir.
Mopane solucanı , hem kırsal hem de kentsel topluluklarda Zimbabwe'dekibirçok kişinin diyetlerinin günlük bir parçasıdır . Bu solucanlar çok çeşitli şekillerde pişirilebilir ve bu da onlara en iyi seçenek haline gelir. Mopane solucanları pişirilmeden önce, bunlar önce içeride kalan sıvı yeşil sürükleyicileri bulunana kadar toplanır ve sıkılır. Boşaldıklarında, güneşte kurumaya bırakılırlar. [7]
Mopan solucanlar patates cipsi gibi düzleştirilmiş, kuru yenebilir ya da füme ve ilave bir sos ya da doyurucu güveç protein seçenek olarak kullanılabilir. Bir mopan solucanın tat şeyden daha yumuşak, ama onun protein dolu faydaları kolay ve ucuz bir alternatif daha pahalı seçenekler olun.
4Brezilya: Karıncalar

Fotoğraf kredisi: Rubens Kato
Karıncalar her yerdedir. Ayakların altında, höyükte ve tabaklarda bulunurlar. In Brezilya , karıncalar bile kutlama ile çevrilidir gurme gıda olarak bazı yerlerde görülür. Ekim ve Kasım aylarında Brezilya'nın Silverias halkı karıncaları sadece onları yiyerek değil, kendi adlarına sanat ve el sanatları üreterek de kutlar. [8] Karıncalar sadece bir gurme gıda olarak değil, aynı zamanda protein, kalsiyum, demir ve vitaminler açısından zengin olarak kabul edilir. Küçük devletleri ayrıca yemeklerde, soslarda ve kendi başlarına kolay bir atıştırmalık olarak kullanılmalarını sağlar.
Karıncalar farklı şekillerde pişirilir. Bazen kızarlar; diğer zamanlarda soteliler. Genellikle, yeşil sebzenin yanında veya salataya yerleştirilirler. Silverias'ta karıncalar pişirilir ve daha sonra çikolatanın içine daldırılarak çöpe atılır .
Brezilya'daki karıncaların nane ile aynı tada sahip olmaları gerekiyordu, bu yüzden çikolataya daldırmak olası olmayan ama cazip bir eşleşmeyi sağlıyor. Diğer ülkelerde karıncaların, acıdan tatlıya kadar değişen farklı tatları olması gerekiyordu.
3Kenya: Termitler

Fotoğraf kredisi: Philipp Engelhorn
Hasar ve yıkım termitlerine rağmen yönetilmezlerse, evin içinde termitler için kullanım alanları vardır. Kenya'da bu termitler içlerinden alınıp çıkarılır ve toplanır ve pound tarafından satılır. Halihazırda termitler daha öncekilerden daha azdır ve bu nedenle daha yüksek talep görmektedirler. Birçok Kenyalı hem gıda hem de kâr için termitleri toplamaya başladı.
Kenya'da, termitleri hazırlamanın en kolay yolu onları açık ateşte kızartmaktır. Diğerleri, ugali olarak bilinen bir mısır unu lapasına termitler ekler ve hatta bazıları çaylarına ekleyebilir. Daha küçük, kırsal alanlarda, termitleri öğütmek ve bebeklere beslemek köylüler için bir gelenek olmuştur; bu, termitlerin sağladığı çok miktarda besinsel faydaların çocukların büyümesine yardımcı olacağına inanmaktadır. [9]
Diğer böcekler gibi, termitler de yağda kızartılabilir ve büyüklüğüne bağlı olarak çok tatmin edici bir ısırık sağlayabilirler.
2Kore: İpekböceği Pupa

Fotoğraf kredisi: stawarzallegro / Pixabay
İpekböcekleri çoğunlukla ipek üretme kabiliyetleri ve Çin gibi yerlerde son derece değerli pozisyonları ile bilinir. Kore'de ipekböcekleri, sadece bir tekstil faydası olmaktan çok daha fazlasını sağlar. Onların pupa yaygın bir kullanılıyor tanınırlar sokak gıda olarak bilinen beondegi . Bu ipekböceği pupaları da konserve olarak satılır, ancak bir kutuya konulduktan ve hevesli müşterilere satılmadan önce, ilk olarak haşlanır ve terbiye edilir.
İpekböceği pupalarının yemleri Kore'de yaş için uygulanmış ve birçok sokak satıcısı ipekböceklerini burada pişirecek, kokusu unutulmaz ve kaçırılmayacak bir tanesi. [10] Beondegi , ipekböceği pupalarının kaynatılmasından, terbiyelenmesinden ve yoğun bir sıvı içinde bırakılmasından hemen sonra bir fincan içinde satılabilir.
İpekböceği yavruları sadece Kore'de giderek popüler değil, aynı zamanda çevrimiçi olarak satın alınabilir ve kapınıza gönderilebilir. Bir bardak beyaz şarap ile eşleştirilmesi önerilir .
1İsrail: Çekirge

Fotoğraf kredisi: killerturnip
Keçeler dini tarihte önemli olumsuz çağrışımlara sahiptir. Kötü bir alametolarak görülüyorlar , daha da kötüsü olan bir şeyin işareti. Kötü şöhretlerine rağmen, İsrail halkı çekirgelere pozitif bir sıkma vermek için bir yol bulmuştu: onları yiyecek haline getirerek.
Keçiboynuzu, kosher olarak kabul edilen tek böcektir ve İsrail'de çekirgelerin artan bir oranda kaynamaya başladığı ve onları tek bir mantıksal seçenek olarak gören bir yemeğe dönüştürdüğü İsrail'dir. [11] Çekirgeler farklı şekillerde yenebilir, ancak en yaygın olanları, kızartmaktır - ister tavada olsun isterse kızartılmış olsun. Bu "gevrek" dokusunu korumak için yapılır. Çekirgeler önce kızartılmadan önce un, baharat ve sarımsak haline getirilebilir ya da tavada kızartılarak ve beze ile tatlandırılarak tatlandırılabilir.
Çekirdeklerin tadı karideslerle karşılaştırıldı ve protein ve besinler ile yüksek oranda paketlendi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder